Jawatan Kosong Maybank : Gaji Bermula RM10,500

Berikut merupakan iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan adalah seperti yang diiklankan di bawah. Blog Rojak hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan.

Jawatan Kosong Maybank : Gaji Bermula RM10,500

Segala permohonan anda perlulah dibuat di laman rasmi majikan seperti yang dinyatakan dalam iklan perjawatan.

MAJIKAN & TARIKH TUTUP:

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan adalah layak untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan : Malayan Banking Berhad
 • Lokasi Kekosongan : (Rujuk Iklan)
 • Tarikh Tutup Permohonan : 4 Mei April 2024

Malayan Banking Berhad atau lebih dikenali sebagai MAYBANK merupakan rangkaian bank dan kumpulan kewangan yang terbesar dengan operasi-operasi perbankan penting di Singapura, Indonesia dan Filipina.

Bank ini juga telah mempunyai kepentingan besar dalam Perbankan Islam melalui Maybank Islamic Bank dan Insurans melalui anak syarikatnya Etiqa.

Maybank merupakan bank yang terbesar di Malaysia dengan memiliki lebih daripada 374 cawangan tempatan dan 90 cawangan luar negara dan pejabat.

Maybank tersenarai dalam Bursa Saham Malaysia kedua terbesar, Bursa Malaysia, dengan modal pasaran lebih RM30 bilion sebagai pada pertengahan April 2009.

Saham-saham Maybank kebanyakannya dipegang oleh pemegang-pemegang saham berinstitusi yang mendominasi struktur pemilikan Maybank.

Sehingga 30 Jun 1990, 11.20% daripada saham-saham Maybank dipegang oleh pemegang-pemegang saham asing.

Sehingga Mac 2010,% saham dipegang oleh Amanah Raya Trustees Berhad (B/O: Skim Amanah Saham Bumiputera), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja memegang 11.05% dan Permodalan Nasional Berhad memegang 5.47% saham Maybank.

MAKLUMAT KEKOSONGAN:

Jawatan kosong MAYBANK terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. DATA ENGINEER
KELAYAKAN MOHON:

Untuk memohon Jawatan Kosong MAYBANK, pastikan anda mengikuti langkah memohon jawatan kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti dibawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

SEDANG TRENDING :

 1. Kurma Ajwa : Ketahui 6 Khasiat & Kelebihannya
KELEBIHAN:
 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain
 • Dan lain lain
CARA MOHON:

Klik pautan “IKLAN PENUH JAWATAN” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut

Jawatan Kosong Maybank : Gaji Bermula RM10,500
Jawatan Kosong Maybank : Gaji Bermula RM10,500

Penafian

Kami bukanlah wakil mana-mana agensi kerajaan. Ini merupakan maklumat yang kami perolehi daripada website rasmi kerajaan ataupun berita. Mohon rujuk pautan asal untuk maklumat lanjut yang lebih lengkap.

Maklumat yang kami sampaikan berdasarkan info semasa atau bantuan tahunan berulang.