i-Lindung KWSP: Tarikh & Jumlah Bantuan Yang Diterima

Berita baik bagi rakyat Malaysia, pihak KWSP akan melancarkan kemudahan i-Lindung yang merupakan sebahagian usaha pihak kerajaan dalam membantu meningkatkan kesejahteraan rakyat.  Berikut dikongsikan maklumat berkaitan i-Lindung KWSP


Berita baik bagi rakyat Malaysia, pihak KWSP akan melancarkan kemudahan i-Lindung yang merupakan sebahagian usaha pihak kerajaan dalam membantu meningkatkan kesejahteraan rakyat.

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan i-Lindung KWSP


i-Lindung KWSP

i-Lindung merupakan sebuah kemudahan dana persaraan yang membenarkan pengeluaran daripada akaun 2 untuk pembelian insurans hayat dan penyakit krtikal melalui platform KWSP.

Ia juga bertujuan untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat bagi menjamin keperluan pada masa akan datang khususnya kepada para pencarum.

Program ini dijangka akan dilaksanakan pada suka pertama tahun 2022.


Cara Membuat Permohonan

Setakat ini pihak KWSP belum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai cara untuk membuat permohonan i-Lindung. Sebarang info akan dikemaskini dari semasa ke semasa.


i-Lindung & i-Sayang

i-Lindung dan i-Sayang merupakan antara insentif yang bakal dilaksanakan pada tahun ini. i-Sayang adalah kemudahan untuk para isteri pencarum manakala i-Lindung adalah untuk perlindungan masa depan para pencarum KWSP

Maklumat lanjut mengenai i-Sayang KWSP boleh KLIK SINI

Catat Ulasan

0 Ulasan