Jawatan Kosong Kementerian Komunikasi dan Digital Mei 2024 : Kelayakan SPM

Berikut merupakan iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan adalah seperti yang diiklankan di bawah. Blog Rojak hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan.

Jawatan Kosong Kementerian Komunikasi dan Digital : Kelayakan SPM

Segala permohonan anda perlulah dibuat di laman rasmi majikan seperti yang dinyatakan dalam iklan perjawatan.

MAJIKAN & TARIKH TUTUP:

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan adalah layak untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan : Kementerian Komunikasi dan Digital
 • Lokasi Kekosongan : Putrajaya
 • Tarikh Tutup Permohonan : 2 May 2024

Kementerian Komunikasi Malaysia ialah satu Kementerian yang baru yang berasal daripada Kementerian Komunikasi dan Digital Malaysia (KKD) berkuatkuasa pada 12 Disember 2023, oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Anwar Ibrahim. Kementerian Digital Malaysia juga ditubuhkan.

Pengasingan Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) kepada dua kementerian berbeza penting bagi kerajaan meningkatkan pembangunan ekonomi negara khususnya dalam sektor digital.

Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil berkata ini kerana pembentukan dua kementerian berbeza itu khususnya Kementerian Digital, berupaya menyelaraskan semua aspek membabitkan sektor berkenaan.

“Penting saya tegaskan kenapa KKD dipecahkan. Sebab dalam pengalaman saya dan saya dah sampaikan juga kepada Perdana Menteri, aspek digital ini adalah aspek yang sebelum ini mencakupi dan merangkumi sejumlah kementerian yang lain.

“Sebagai contoh, dari segi pelaporan, agensinya adalah MyDigital Corp di bawah Kementerian Ekonomi bagi sektor digital, manakala bagi ‘Startup’ di bawah MOSTI (Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi), ‘Scale up’ di bawa MDEC (Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia) bersama KKD,” katanya.

MAKLUMAT KEKOSONGAN:

Jawatan kosong Kementerian Komunikasi & Digital terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. Pembantu Pengurusan Operasi
KELAYAKAN MOHON:

Untuk memohon Jawatan Kosong RELA, pastikan anda mengikuti langkah memohon jawatan kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti dibawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

SEDANG TRENDING :

 1. Kurma Ajwa : Ketahui 6 Khasiat & Kelebihannya
KELEBIHAN:
 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain
 • Dan lain lain
CARA MOHON:

Klik pautan “IKLAN PENUH JAWATAN” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut

Jawatan Kosong Kementerian Komunikasi dan Digital : Kelayakan SPM
Jawatan Kosong Kementerian Komunikasi dan Digital : Kelayakan SPM

Penafian

Kami bukanlah wakil mana-mana agensi kerajaan. Ini merupakan maklumat yang kami perolehi daripada website rasmi kerajaan ataupun berita. Mohon rujuk pautan asal untuk maklumat lanjut yang lebih lengkap.

Maklumat yang kami sampaikan berdasarkan info semasa atau bantuan tahunan berulang.