Jawatan Kosong TABUNG HAJI : Ambilan Jun 2024

Berikut merupakan iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan adalah seperti yang diiklankan di bawah. Blog Rojak hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan.

Jawatan Kosong TABUNG HAJI : Ambilan Jun 2024

Segala permohonan anda perlulah dibuat di laman rasmi majikan seperti yang dinyatakan dalam iklan perjawatan.

MAJIKAN & TARIKH TUTUP:

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat jawatan kosong yang ditetapkan adalah layak untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan : GIATMARA
 • Lokasi Kekosongan : Rujuk Iklan
 • Tarikh Tutup Permohonan : 30 Jun 2024

Pihak Tabung Haji baru-baru ini telah pun mengeluarkan jumlah agihan untuk tahun 2023 adalah sebanyak 3.1%. Iaitu sama kadar kadar keuntungan dengan tahun sebelumnya 2022.

Agihan keuntungan sebanyak 3.1% itu akan memberi manfaat kepada lebih 9.15 juta pendeposit TH dan juga selepas mengambil kira pembayaran zakat sebanyak 2.57 peratus.

Sebanyak 3.2 tan beras digunakan sehari untuk menyediakan hidangan tengah hari dan makan malam buat semua jemaah haji Malaysia.

Ketua Rombongan Haji Malaysia 1445H/2024, Datuk Seri Syed Saleh Syed Abdul Rahman berkata, hidangan itu termasuk penggunaan lima tan protein sama ada ayam atau ikan dan 2.5 tan sayur.

Katanya, pengendalian makanan dalam jumlah besar setiap hari oleh Lembaga Tabung Haji (TH) memerlukan perancangan logistik, bekalan yang cukup dan mengikut kualiti ditetapkan.

“Penyediaan makanan oleh syarikat dilantik akan menggunakan bahan mentah yang dibeli daripada pihak tempatan dan ada yang diimport oleh Arab Saudi.

“Ikan, ayam dan daging ada yang diimport dari beberapa negara termasuk Malaysia, manakala segala rempah ratus dan perencah pracampur dibawa dari Malaysia untuk memastikan keseragaman rasa masakan yang disediakan,” katanya kepada Petugas Media Tabung Haji di sini.

Sementara itu, Syed Saleh berkata, seramai dua chef akan ditempatkan di setiap lapan dapur penyedia makanan, sambil dibantu beberapa lagi tukang masak untuk menyediakan 42 menu yang berbeza setiap hari.

“Ini menjadikan kitaran untuk jemaah haji jumpa menu yang sama (berulang) akan mengambil masa dua minggu.

“Menu yang disediakan juga akan mengambil kira pelbagai aspek dan kita duduk bersama dengan Bahagian Dietetik Kementerian Kesihatan Malaysia untuk melihat kepada makanan yang disediakan itu sama ada bersesuaian dengan cita rasa jemaah,” katanya lagi.

Sumber : Harian Metro

MAKLUMAT KEKOSONGAN:

Jawatan kosong LEMBAGA TABUNG HAJI terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. ASSISTANT MANAGER ASSET AND LIABILITY MANAGEMENT(GRADE M1)
KELAYAKAN MOHON:

Untuk memohon jawatan kosong LEMBAGA TABUNG HAJI, pastikan anda mengikuti langkah memohon jawatan kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti dibawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

SEDANG TRENDING :

 1. Kurma Ajwa : Ketahui 6 Khasiat & Kelebihannya
KELEBIHAN:
 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain
 • Dan lain lain
CARA MOHON:

Klik pautan “MOHON DI SINI” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut.

Anda hendaklah mendaftar dahulu di laman rasmi tabung haji career untuk membuat permohonan jawatan kosong yang diiklankan.

Jawatan Kosong TABUNG HAJI : Ambilan Jun 2024
Jawatan Kosong TABUNG HAJI : Ambilan Jun 2024

Segala permohonan jawatan kosong adalah melalui atas talian sahaja. Permohonan hendaklah dihantar sebelum 14 Jun 2024.

Penafian

Kami bukanlah wakil mana-mana agensi kerajaan. Ini merupakan maklumat yang kami perolehi daripada website rasmi kerajaan ataupun berita. Mohon rujuk pautan asal untuk maklumat lanjut yang lebih lengkap.

Maklumat yang kami sampaikan berdasarkan info semasa atau bantuan tahunan berulang.

Leave a Comment