Pengambilan INSPEKTOR POLIS GRED YA13. Dapatkan borang permohonan DI SINI

 

Anda berminat untuk menjadi pasukan dalam Polis Diraja Malaysia? Inilah masanya, kerana Polis Diraja Malaysia ada membuka peluang kerjaya bagi mereka yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada mereka. Peluang ini juga terbuka untuk mereka yang bertaraf WARGANEGARA dan sedia untuk berkhidmat sebagai pegawai polis. Berminat? 

Sila teliti maklumat, syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan di bawah:- 

JAWATAN YANG DITAWARKAN 

Inspektor Polis Gred YA13 (Lelaki & Perempuan)

GAJI 

RM 3084.00 – RM9803.00

SYARAT-SYARAT KELAYAKAN

Bagi mereka yang berminat dan sedia untuk menjadi sebahagian dari Polis Diraja Malaysia, anda dikehendaki untuk mengikuti syarat-syarat yang telah diberikan:- 

 1. Warganegera Malaysia 
 2. Berumur 18 tahun dan ke atas dari tarikh tutup permohonan. 
 3. Sihat tubuh badan. 
 4. Lulus peperiksaan khas. 
 5. Mengikuti syarat-syarat akademik yang telah ditetapkan oleh PDRM. 
 6. Berkaliber dan sedia berkhidmat untuk masyarakat dan negara. 

Sila klik dibawah untuk mengetahu syarat-syarat akademik yang telah ditetapkan oleh PDRM:- 

SYARAT-SYARAT AKADEMIK JAWATAN PDRM

SYARAT-SYARAT AKADEMIK JAWATAN PDRM

SYARAT-SYARAT AKADEMIK JAWATAN PDRM


CARA-CARA PERMOHONAN

Bagi calon yang menepati syarat-syarat yang telah diberikan oleh Unit Pengambilan Polis Diraja Malaysia, calon bolehlah melayari laman web E-Pengambilan PDRM untuk memohon jawatan yang diinginkan:- 


LAMAN WEB E-PENGAMBILAN PDRM
LAMAN WEB E-PENGAMBILAN PDRM
LAMAN WEB E-PENGAMBILAN PDRM


TARIKH TUTUP PERMOHONAN

30 APRIL 2021 (JUMAAT)

INFO TAMBAHAN

Hanya calon-calon yang telah disenarai pendek untuk temuduga sahaja yang akan dihubungi. Mereka yang tidak dihubungi  dianggap tidak berjaya.

Semoga dengan perkongsian ini akan memberikan kemudahan anda untuk mengecapi segala impian.  Terus berusaha dan maju jaya. Sila sebarkan iklan jawatan kosong ini kepada sanak saudara dan rakan-rakan anda. 

Dapatkan informasi terbaru tentang bantuan kerajaan dan kerja kosong melalui channel kami: https://t.me/blogrojak

2 thoughts on “Pengambilan INSPEKTOR POLIS GRED YA13. Dapatkan borang permohonan DI SINI”

 1. Selamat Sejahtera tuan/puan, nama saya Aissveni a/p Muruga. No. kad pengenalan saya 991220-10-5964. Tuan/puan jika hendak menghubungi saya, boleh hubungi di talian 01136079784. Emaid id saya [email protected] , [email protected] atau [email protected]. Terima kasih.
  Congratulations sir/madam, my name is Aissveni a/p Muruga. No. my identity card 991220-10-5964. Sir/Madam, if you want to contact me, you can call at 01136079784. My e -mail id is [email protected], [email protected] or [email protected]. Thank you.
  I am always hope for the best.
  Stay home, stay safe, be positive and be happy.

 2. Congratulations sir/madam, my name is Aissveni a/p Muruga. No. my identity card 991220-10-5964. Sir/Madam, if you want to contact me, you can call at 01136079784. My e -mail id is [email protected], [email protected] or [email protected]. Thank you.

  Selamat Sejahtera tuan/puan, nama saya Aissveni a/p Muruga. No. kad pengenalan saya 991220-10-5964. Tuan/puan jika hendak menghubungi saya, boleh hubungi di talian 01136079784. Emaid id saya [email protected] , [email protected] atau [email protected]. Terima kasih.

  I am always hope for the best.
  Stay home, stay safe, be positive and be happy.

Comments are closed.